Kognitiv Beteendeterapi/KBT är en form av terapi som hjälper en att bearbeta beteendemönster som är skadliga för en själv som person. Personligen hade jag förr i tiden problem med sådant tänk, vilket ledde till att jag mådde väldigt dåligt rent psykiskt.

Till slut fick jag hjälp med att komma i kontakt med en terapeut inriktad på KBT här i Västerås (företaget heter KBT i Praktiken)  som verkligen kunde hjälpa mig, och tillsammans med henne lärde jag mig att fokusera på nuet och framtiden istället för det plågsamma som fanns i det förflutna.

Efter ungefär 10 möten med min terapeut kände jag att problemen började avta, och jag kunde se ljuset i vardagen istället. Jag går än idag på regelbundna uppföljningar varje halvår, för att säkerställa att jag fortfarande mår bra, och än så länge känns allting mycket bättre än vad det gjorde förr i tiden.